Gent que tu coneixes


A Gent que tu coneixes (Proa 2015), el protagonisme recau en individus propers que es troben davant circumstàncies que els obliguen a actuar, que els enfronten a les seves limitacions i que ens mostren el seu tarannà més noble o el seu costat més fosc.


Aquest és un conjunt de relats propers i alhora profunds, amb personatges de diversa condició -cambrers joves, oficinistes, mares neguitoses, petits empresaris, pares de família, dones de mitjana edat- que se situen en espais pròxims i creïbles. Els contes ens expliquen, amb ironia, cruesa, tendresa o humor, històries on predomina la concreció descriptiva, la dosificació de la informació i la condensació a l’hora de retratar els personatges amb pocs elements, creant situacions tenses i intenses que es resolen amb precisió. 

Gent que tu coneixes ens parla de crims, d’obsessions, d’enganys, de sort, de generositat, de casualitat o de venjança i posa sobre la taula que no calen personatges excepcionals per viure les grans passions humanes. Els protagonistes quotidians d'aquest recull estan plenament capacitats per fer-ho.


Comentaris

Publica un comentari a l'entrada